"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія може дати Україні 6 мільярдів на атомну енергетику

П'ятниця, 10 січня 2014, 13:53

Банки Росії можуть надати Україні комерційні кредити в обсязі близько 6 млрд доларів на розвиток атомної енергетики.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономторгівлі з посиланням на урядового уповноваженого з питань співпраці з РФ, країнами СНД і ЄврАзЕС Валерія Мунтіяна.

"Такі домовленості були досягнуті в ході засідання українсько-російської міждержавної комісії. Зокрема, пропонується продовжити заходи щодо організації в Україні виробництва ядерного палива для реакторів ВВЕР-1000, також підготувати пропозиції щодо спорудження енергоблоків №3 та 4 Хмельницької АЕС", - йдеться в повідомленні.

За словами Мунтіяна, в ході засідання українсько-російської міждержавної комісії в Москві також було прийнято рішення про активізацію галузевого співробітництва, що дозволить залучити інвестиції у вже узгоджені спільні проекти. Зокрема, йдеться про будівництво Канівської ГАЕС, розширення Каховської ГЕС, будівництво другої черги Дністровської ГАЕС, Ташлицької ГАЕС, будівництво підприємств на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд.

Реклама:

"Україна використовує саме російські технології, тому що це хороші технічні характеристики, це технології 4-го покоління, дуже високий поріг безпеки, вони максимально сумісні з технологіями, що застосовуються в Україні, оскільки мають спільні витоки - радянські розробки в атомній енергетиці", - пояснив Мунтіян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!