У Азарова визначилися з переліком товарів для держнагляду

П'ятниця, 10 січня 2014, 12:03

Кабмін, прийняв перелік видів продукції, щодо якої здійснюється державний ринковий нагляд.

Про це йдеться в повідомленні Мінекономторгівлі, передають "Українські новини".

"Реалізація урядової постанови дозволить зменшити регуляторне навантаження на бізнес, спростить порядок організації та періодичність проведення планових заходів державного нагляду, при цьому буде посилено захист наших споживачів", - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, коментуючи дане рішення.

За його словами, обов'язкові вимоги до нехарчової продукції встановлені в 36 технічних регламентах.

Реклама:

Зокрема, мова йде про іграшки, побутову хімію, електропобутову продукцію, засоби індивідуального захисту, ліфти, морське обладнання, засоби захисту рослин і догляду за тваринами, радіоустаткування, пральні машини, лампи побутового використання, взуття, медичні засоби, будівельні вироби.

У повідомленні наголошується, що рішення уряду не тільки носить дерегуляційні характер для українського бізнесу, але й у цілому дозволить посилити захист життя і здоров'я людей, оскільки попередить потрапляння небезпечних, неякісних, фальсифікованих або контрафактних товарів на споживчий ринок.

Так, з прийняттям переліку у підприємців не буде необхідності погоджувати свої дії з безліччю інстанцій, так як рішення Кабміну дозволить уникнути дублювання функцій контролюючих організацій шляхом закріплення для кожного виду продукції відповідного органу ринкового нагляду.

Як повідомлялося, Кабмін пропонує Раді ввести штраф продавцям нехарчової продукції, яка не відповідає санітарним вимогам і несе загрозу для навколишнього середовища і безпеки життя, здоров'ю людей, в розмірі 1,5 тис неоподатковуваних податком мінімумів (25,5 тис гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: