Проект бюджету-2014 збільшує видатки на владу і заощаджує на хворих дітях

П'ятниця, 10 січня 2014, 11:33

Аналіз проекту державного кошторису на 2014 рік дає підстави вважати, що однією з основних технологій влади буде масовий підкуп великих електоральних груп за допомогою бюджетних ресурсів.

Про це пише Андрій Скумін у статті "Українського тижня".

Зокрема, в проекті бюджеті 2014 року закладено збільшення фінансування місцевих державних адміністрацій (насамперед в оплаті праці), тобто тих органів, службовці яких безпосередньо працюють "у полі".

До прикладу, якщо на Харківську ОДА 2013 року планували видатки за загальним фондом на рівні 152,7 млн гривень (зокрема, на оплату праці 100,4 млн), то на 2014-й відповідна цифра становить 176,7 млн (із котрих 120 млн гривень - на зарплати). Аналогічною є картина видатків на органи виконавчої влади загальної компетенції в усіх областях.

Реклама:

"Звідси можна зробити висновок, що керівники місцевих державних адміністрацій додатково отримають 0,54 млрд гривень ресурсу (на 19,4% більше, ніж у 2013-му), з них 0,4 млрд гривень (на 21,6% більше проти минулого року) – додатково на оплату праці службовців МДА.

З огляду на те, що сьогодні посадовий оклад становить лише третину зарплати держслужбовця, а решту (у вигляді доплат, надбавок) йому видають за рішенням керівника, то бюджет 2014 року однозначно мотивуватиме персонал місцевих державних адміністрацій до виконання різного роду політичних завдань", - йдеться у статті.

Автор зауважує, що особливо цинічний вигляд "політичні" видатки, передбачені проектом держбюджету на 2014 рік, мають на тлі урізання соціальних.

До прикладу, на заходи з реабілітації хлопчиків та дівчаток із дитячим церебральним паралічем у 2014 році уряд Азарова - Арбузова запланував аж 675 тис гривень (проти 49,6 млн гривень у 2013-му).

"Так, діти-церебральники не ходять голосувати, але невже це причина для втрати елементарної людяності й співчуття?", - йдеться у статті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!