Промвиробництво в Німеччині впало на 1,2%

Понеділок, 9 грудня 2013, 19:56

Обсяг промислового виробництва в Німеччині в жовтні поточного року скоротився на рекордні з травня 1,2% у зіставленні з вереснем.

Про це повідомляє міністерство економіки і праці країни, передають "Вести.ru".

Економісти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зростання показника на 0,9%. Зниження виробництва, незважаючи на очікування аналітиків, спостерігається в ФРН другий місяць поспіль.

Як наголошується, в річному вираженні промвиробництво зросло на 1% при прогнозі збільшення на 3,1%.

Реклама:

Згідно зміненим даним у вересні промислове виробництво в Німеччині скоротилося на 0,7% порівняно з серпнем і підвищилося на 0,6% в річному численні. Раніше повідомлялося про зниження показників на 1,9% і 1% відповідно.

Основною перешкодою зростання німецької економіки стало слабке відновлення країн єврозони, які є основним ринком збуту для ФРН. Кількість замовлень промпідприємств у країні скоротилася в жовтні більше очікувань, а рівень безробіття підвищувався в листопаді четвертий місяць поспіль.

"Німецька економіка не зуміла розпочати четвертий квартал на гідному рівні. Компанії як і раніше скупляться на інвестиції, що говорить про досить обережний прогноз інвестиційної активності на найближчі місяці", - заявив Ральф Зольвеен, економіст Commerzbank.

У секторі обробної промисловості в жовтні виробництво у ФРН знизилося на 1,1%, випуск засобів виробництва скоротився на 3%.

Обсяги будівництва в Німеччині скоротилися в жовтні на 1,7%, вироблення електроенергії впало на 1,9%. Випуск споживчих товарів скоротився на 0,8%, виробництво товарів тривалого користування - на 4,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: