"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Богдан" почав серійне виробництво автомобілів JAC

Понеділок, 9 грудня 2013, 16:32

Один з найбільших автовиробників України - корпорація "Богдан" 7 грудня на заводі в Черкасах запустила лінію з виробництва легкових автомобілів JAC, почавши їх серійне виробництво.

Про це повідомили в прес-службі асоціації "Богдан- Автотрейд", передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, першим з конвеєра зійшов седан J5.

"У результаті тривалих переговорів з китайськими партнерами корпорація "Богдан" вперше в історії української автопромисловості отримала статус повноцінного експортера, а це означає, що седани J5 будуть продаватися не тільки на внутрішньому ринку, але і в інших країнах без обмежень", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, запуск виробництва седана J5 і кросовера S5 в Україні дозволяє знизити їх вартість у порівнянні з авто, імпортованими з Китаю. Виробництво кросовера JAC S5 почнеться на початку наступного року.

Як повідомлялося, наприкінці серпня корпорація "Богдан" почала виробництво пілотної партії легкових автомобілів JAC на автозаводі в Черкасах.

За словами глави корпорації, розширення модельного ряду автомобілів стало можливим завдяки крокам держави щодо захисту внутрішнього ринку: введення додаткових мит на імпорт готових авто і впровадження утилізаційного збору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: