"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Lenovo планує провести ряд поглинань

Понеділок, 9 грудня 2013, 16:07

Китайський виробник комп'ютерів Lenovo Group має намір у найближчі місяці провести ряд поглинань, які дозволять йому зміцнитися на ринках країн, що розвиваються.

Про це пише "CyberSecurity".

У компанії говорять, що зараз для Lenovo актуальні компанії, що працюють у сегменті мобільного інтернету в Азії, а також на споживчих ринках настільних і мобільних комп'ютерів.

Виконавчий директор компанії Янг Янкин в інтерв'ю Dow Jones сказав, що компанія цікавиться такими ринками, як Росія, Індія, Південно-східна Азія, Східна Європа і Латинська Америка.

Реклама:

Янкин заявив, що Lenovo використовує нову стратегію, реалізація якої почалася ще в минулому році.

"Lenovo має намір зміцнити своє лідерство в Китаї, на світовому ринку корпоративної техніки, а також підняти продажі в швидкозростаючих регіонах, де формується попит на комп'ютери. Цього року в сферу наших інтересів також потрапив і китайський мобільний інтернет. Будь-яке поглинання в цій сфері для нас цікаво", - зазначив глава компанії.

Як наголошується, на сьогодні в Lenovo не надають будь-яких конкретних цілей і об'єктів по покупках.

Зберегти свої позиції виробник має намір і в Китаї. У минулому році близько 47% виручки Lenovo довелося на внутрішній ринок, цього року очікуються приблизно такі ж цифри.

"Ми плануємо зберегти баланс продажів - близько половини виручки будемо робити в Китаї", - сказав Янкин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: