У владі кажуть, що скорочення ВВП становить 0,6%

Понеділок, 9 грудня 2013, 14:36

Скорочення ВВП в Україні вийшло до рівня 0,6%.

Про це повідомив урядовий уповноважений із питань співпраці з Росією, країнами СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян під час телемосту в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується сьогоднішнього стану: у нас втрат ВВП "мінус" 0,6%, хоча ми планували, що вийдемо на зростання", - сказав він.

У зв'язку з цим Мунтіян відзначив важливість забезпечення політичної стабільності в процесі вирішення економічних проблем.

Реклама:

Згідно з даними Державної служби статистики, ВВП України падає п'ять кварталів поспіль.

У третьому кварталі 2013 року темп зниження (відносно до аналогічного кварталу попереднього року) прискорився до 1,5% з 1,3% у другому і 1,1% - у першому кварталах цього року порівняно з третім кварталом 2012 року.

Водночас президент Янукович наприкінці листопада висловив сподівання, що за підсумками року економіка країни вийде в нуль або буде невелике зростання.

Як повідомлялося, зростання ВВП України в 2012 році сповільнилося до 0,2% з 5,2% роком раніше.

Держбюджет-2013 побудовано на прогнозі зростання реального ВВП 3,4% і номінального до 1576 млрд грн за інфляції 4,8%, тоді як МВФ погіршив оцінку зростання української економіки в 2013 році з 3,5% до нуля, а ЄБРР очікує зниження української економіки на 0,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!