Аpple і Google вимагають обмежити стеження за інтернетом

Понеділок, 9 грудня 2013, 11:36

Найбільші американські інтернет-компанії звернулися з відкритим листом до влади США, закликавши їх реформувати спецслужби і припинити масштабний збір персональних даних своїх користувачів.

Текст відкритого листа 9 грудня був опублікований на сайті reformgovernmentsurveillance.com, пише "Лента.ру".

Під зверненням до президента Барака Обами і членів американського Конгресу підписалися представники компанії Apple, керівництво соціальних мереж Facebook і Twitter, а також глави таких компаній, як Google, Yahoo, Microsoft, LinkedIn і AOL.

Як говориться в тексті документа, компанії вважають, що стеження розвідувальних відомств за користувачами інтернету повинне бути обмежене законом, а самі спецслужби слід поставити під контроль незалежних спостережних органів.

Реклама:

Визнаючи важливість забезпечення державної безпеки, компанії, проте, вважають, що існуючі загрози в цій області не виправдовують масштабів встановленого спецслужбами США інтернет-стеження.

За словами авторів відкритого листа, всі запити уряду на розкриття тієї чи іншої персональної інформації повинні бути законними і виправданими. У проти випадках, як вважають в інтернет-галузі, діяльність спецслужб підриває основи американської свободи і порушує права громадян США, прописані в Конституції країни.

Інформація про програми стеження за інтернетом, розроблених Агентством національної безпеки США (АНБ ) та іншими спецслужбами, вперше була оприлюднена влітку 2013 року.

Секретні відомості, що підтверджують масштабне перехоплення розвідувальними відомствами інтернет-даних, передав пресі екс-співробітник АНБ Едвард Сноуден.

Як стало відомо, об'єктами стеження спецслужб були мільйони пересічних пользвоателей Мережі по всьому світу.

Збір персональної інформації користувача вівся спецслужбами в тому числі за допомогою проникнення в дата-центри таких компаній, як Google і Yahoo!. Особисту інформацію своїх користувачів за запитом правоохоронних органів також передавали владі Apple, Facebook, Twitter та інші компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!