"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Twitter заробить на телефонах без інтернету

П'ятниця, 6 грудня 2013, 18:47

Twitter об'єднується з сінгапурським стартапом для розробки програмного забезпечення, яке зробить сервіс коротких повідомлень доступним на дешевих мобільних телефонах, які мають повільне підключення до інтернету або не мають його зовсім.

Про це пише "CyberSecurity".

За інформацією видання, компанія U20pia Mobile, що має схожу угоду з мережею Facebook, запустить спеціальне рішення для роботи з Twitter в першому кварталі 2014 року.

Генеральний директор компанії Сумеш Менон говорить, що їх продукт буде працювати таким чином, що користувачам буде потрібно набрати простий код на телефоні, щоб підключитися по каналах стільникового зв'язку до сервісу Twitter.

Реклама:

Зараз по всьому світу близько 11 млн чоловік використовують сервіс U20pia Fonetwish, який дозволить отримувати доступ до Google Talk і Facebook без наявності інтернет-каналу.

Продукти U20pia використовують телекомунікаційний протокол Unstructured Supplementary Service Data, який дозволяє отримувати різноманітні дані по каналах стільникового зв'язку, однак він не дозволяє отримувати картинки або відео.

"USSD - це засіб саме для Twitter, так як дизайн і логіка Twitter якраз орієнтовані на простих символьних даних. З усіх соцмереж Twitter - це найбільш орієнтована на текст соцмережа. 80% користувачів на ринках, що розвиваються, як і раніше не мають доступу до даних через телефон", - говорить Менон.

На сьогодні продукти U20pia працюють на семи мовах в 30 країнах, пропонуючи користувачам продукт на його рідній мові. Зараз найбільш популярними продукти є в країнах Африки і Південній Америці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: