"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ збільшив витрати на підтримку гривні майже втричі

П'ятниця, 6 грудня 2013, 17:32

Національний банк у листопаді направив на підтримку гривні майже 800 мільйонів доларів, що в 2,69 рази більше обсягів попереднього місяця в 297 мільйонів доларів.

Про це повідомив УНІАН з посиланням на дані Нацбанку.

За даними НБУ, на динаміку міжнародних резервів протягом листопада поточного року, крім виплат за облігаціями держпозики і платежів МВФ, вплинули валютні інтервенції Нацбанку для згладжування курсових коливань на міжбанківському валютному ринку України, "загальне сальдо яких було негативним і становило майже 800 млн доларів".

За інформацією регулятора, в січні-листопаді 2013 обсяг чистих інтервенцій НБУ на міжбанківському валютному ринку також був негативним і становив 2,204 млрд доларів, що в 3,2 рази нижче також негативного сальдо за аналогічний період минулого року в 7,066 млрд доларів.

Реклама:

Як повідомлялося, Нацбанк у жовтні направив на підтримку гривні 297 млн ​​доларів, або вдвічі менше попереднього місяця.

У січні-жовтні 2013 року обсяг чистих інтервенцій НБУ на міжбанківському валютному ринку також був негативним і становив 1,404 млрд доларів, що майже в 4 рази нижче показника за аналогічний період минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: