"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Броварські депутати подарували учаснику списка Forbes річний бюджет міста

П'ятниця, 6 грудня 2013, 15:08

У результаті кількох голосувань на сесії міської ради, Бровари втратили 96 га землі ціною в 200-250 мільйонів гривень, що є порівняльним із річним бюджетом міста.

Про це йдеться у розслідуванні телепрограми "Наші гроші".

Як зазначається, спершу міська рада проголосувала за те, щоб землі колишнього державного підприємства "Радіопередавальний центр" були віддані в оренду 48 особам для "ведення особистого селянського господарства".

"Згодом всі вони в один день і за допомогою одного нотаріуса передали свої ділянки приватному підприємству "Інтер-профіт", - йдеться в розслідуванні.

Реклама:

Також зазначається, що одразу по тому з подачі мера міста Ігоря Сапожка депутати проголосували за те, щоб ці землі отримали новий статус - під промислову забудову.

За словами мера і бізнесменів на 96 га мали розміститись логістичний центр, холодильні склади і фармацевтичний завод Bayer AG. Щоправда, цей проект на сесії представляв не "Інтер-профіт", а "Техенерготрейд".

Журналісти з’ясували, що у цих компаній справді багато спільного. Екс-директор "Техенерготрейду" Володимир Тимошенко є засновником "Інтер-профіту".

Власником же "Техенерготрейду" є відомий бізнесмен Віктор Поліщук якому належать "Технополіс", "Ельдорадо", торговий центр "Гулівер" та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!