ЄБРР вклав більше 300 мільйонів в енергетику України

П'ятниця, 6 грудня 2013, 14:02

ЄБРР в рамках програми підвищення енергоефективності в період з 2007 до 2013 року надав Україні кредити на загальну суму 220 млн доларів, а також за 2012-2013 роки виділив близько 100 млн євро в програмне фінансування альтернативної енергетики.

Про це йдеться в повідомленні аналітичного центру компанії EIG Engineering, передає "УНІАН".

У повідомленні наголошується, що кредити, надані ЄБРР, дозволили створити понад 15 тис робочих місць у сфері відновлюваної енергетики.

Крім того повідомляється, що розвиток альтернативної енергетики зажадав вкладень у створення матеріально-технічної бази, будівельну та інші суміжні галузі, що в слідстві створило як мінімум 75 тис. нових робочих місць.

Реклама:

"Відчутний ефект отримано в біоенергетичної галузі, оскільки будівництво і діяльність БіоТЕС і БіоТЕЦ увазі під собою розміщення додаткових замовлень на збирання і заготівлю біопалива в лісгоспах та аграрних підприємствах", - йдеться в повідомленні компанії.

Водночас повідомляється, що EIG Engineering, вже створила близько 1000 робочих місць, задіяних у будівництві Іванківської біоелектростанціі (Київська область).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!