Продаж планшетів зросте у 1,5 рази до 2014 року - IDC

П'ятниця, 6 грудня 2013, 12:46

Продажі планшетних комп'ютерів цього року були дуже інтенсивні, але попит зможе бути повністю задоволений в найближчі роки.

Про це йдеться в даних International Data Corporation (IDC), пишуть "Весті.Економіка".

Обсяг продажів планшетів в світі очікує досягти 221 млн одиниць в 2013 році, тобто зросте на 54% порівняно з попереднім роком, прогнозує IDC.

Наступного року це зростання сповільниться і становитиме лише 22%, що еквівалентно 271 млн пристроїв. А до 2017 року відсоток зростання обсягів продажів стане відносно низьким, каже дослідницька компанія.

Реклама:

Том Майнеллі, директор дослідження, називає ключовою причиною такого становища переважання серед покупців вибору великих смартфонів, ніж маленьких планшетів.

Поки споживчі переваги зсувалися в бік маленьких планшетів протягом останніх двох років, зростання ринку великих телефонів штовхає покупців назад до великих планшетів, повідомляє дослідницька компанія.

IDC прогнозує зростання частки ринку планшетів від Microsoft на рівні 10,2%, що на 3,4% вище поточного значення.

Поки Andriod від Google і iOS від Apple залишаються лідерами серед планшетних комп'ютерів, займана ними частка ринку очікує падіння до 59% і 31% відповідно до 2017 року. Для порівняння, зараз ці значення становлять 61% і 35%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: