У Великобританії введуть податок на інвестиційну нерухомість іноземців

П'ятниця, 6 грудня 2013, 10:10

Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн підтвердив, що уряд введе з квітня 2015 податок для іноземців, що продають британську нерухомість, в яку раніше інвестували кошти.

Про плани ввести такий податок Осборн оголошував ще наприкінці жовтня, пише "РИА Новости".

Підтвердив рішення міністр в четвер, виступаючи в палаті громад британського парламенту з предбюджетною заявою. Тепер, починаючи з квітня 2015 іноземці, які продають інвестиційну нерухомість, яка виросла за час володіння в ціні, будуть платити податок в 28% від приросту її вартості.

Ідея введення нового податку для інвесторів-іноземців пов'язана з бажанням влади загальмувати безперервне зростання цін на житло в Лондоні і південному сході Великобританії.

Реклама:

В даний час іноземці, що живуть у Великобританії, повинні платити податок на приріст капіталу в розмірі 18% або 28% при продажу нерухомості за винятком випадків, коли вони продають будинок, в якому самі живуть.

При цьому іноземці, які володіють нерухомістю у Великобританії, але живуть за кордоном, в даний час звільнені від податків - саме проти таких власників і спрямований новий податок.

Досить ліберальне законодавство стало однією з причин різкого зростання числа іноземців, що володіють нерухомістю в Лондоні. При цьому житло в британській столиці дорожчає значно швидше, ніж в цілому по країні: у серпні зростання цін в Лондоні становило 9% проти 2% в середньому по Великобританії.

За даними ріелторів, 70 % нової дорогої нерухомості в Лондоні купують іноземці. При цьому 65% покупців вважають за краще здавати свої будинки, а не жити в них. Серед іноземців, найбільш активно купують лондонську нерухомість росіяни і вихідці з Близького Сходу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: