"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft зашифрує дані клієнтів

П'ятниця, 6 грудня 2013, 09:23

Microsoft подала позов проти американських розвідувальних органів, які вимагають від неї видачі відомостей про іноземних клієнтів компанії за законами про діяльність розвідувальних органів в США.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Втім, незалежні експерти кажуть, що на практиці цей позов навряд чи щось змінить, але він може трохи заспокоїти схвильованих клієнтів Microsoft за межами США.

Найбільший виробник операційних систем стверджує, що не передавав даних про клієнтам у рамках закону Foreign Intelligence Surveillance Act, і не Заком з випадками, коли розвідслужбам можуть знадобитися великі масиви даних про великих закордонних клієнтів компанії.

Реклама:

"Ми постійно говорили і говоримо, що видавалі дані тільки по об'єктивно законним вимогам", - каже головний юрист Microsoft Бред Сміт.

Він також зазначив, що Microsoft "кардинально збільшить" обсяги зашифрованої інформації, слідуючи за Google і Yahoo.

Дві останні компанії заявили, що у відповідь на зрослу активність АНБ США, вони будуть шифрувати дані, які передаються між датацентрами.

Також у листі Бреда Сміта сказано, що Microsoft ніколи навмисно не встановлювала шпигунське програмне забезпечення, яке передавало дані про клієнтів компанії в АНБ, ЦРУ або будь-яке інше розвідувальне відомство.

За його словами, найближчим часом Microsoft зашифрує дані, якими вона обмінюється на рівні електронної пошти з іншими великими операторами сервісів обміну даними та електронної пошти, такими як Google або Yahoo. Будуть також зашифровані збережені дані на сервісі електронної пошти Outlook.com.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: