Світовий банк готовий дати Україні 300 мільйонів на соцсферу

П'ятниця, 6 грудня 2013, 08:41

Україна розраховує отримати кредит у розмірі 300 млн доларів на модернізацію системи соціальної підтримки населення.

Про це пише "Комерсант-Україна".

У Мінсоцполітики повідомили, що домовилися з Світовим банком про надання Україні 300 млн доларів для реалізації проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення", пише видання.

Як повідомляється, проект буде здійснений протягом шести років.

Реклама:

За словами міністра Наталії Королевської, ці гроші вже в 2014 році "допоможуть держбюджету посилити соціальний захист вразливих категорій населення".

Перший компонент проекту на 200 млн доларів буде направлений на фінансування розширеної програми державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям. Кредит буде зарахований до доходів держбюджету.

Глава представництва СБ в Україні Чімяо Фан відзначає, що банк готовий співфінансувати щорічне збільшення програми на 25% при зростанні витрат і держави.

Мінсоцполітики для "підвищення ефективності системи соцпідтримку" отримає 100 млн доларів.

За даними Королевської, її відомство буде наполягати на тому, щоб у рамках проекту запровадити сімейні форми виховання дітей-сиріт та систему дистанційного навчання персоналу органів соцсфери. Від більш детальних коментарів у міністерстві відмовилися.

У прес-службі відомства зазначили, що "роз'яснення будуть надані після досягнення остаточних домовленостей".

Керівник проекту СБ Катерина Петрина відмовилася пояснити, як будуть витрачені гроші: "На даному етапі я не можу цього робити без міністерства".

Як розповіла провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Світлана Полякова, знайома з проектом, йдеться про впровадження адресної допомоги малозабезпеченим категоріям населення. Актуальним може стати і перегляд обсягів виплат при народженні дитини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!