Moody's знизило рейтинг банку Жеваго

Четвер, 5 грудня 2013, 20:01

Рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило кредитний рейтинг банку "Фінанси та Кредит" за національною шкалою до B3.ua з Ba3.ua.

Про це йдеться в прес-релізі банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Також наголошується, що агентство знизило кредитний рейтинг за депозитами в національній валюті до Caa2 з Саа1, рейтинг за незабезпеченими борговими зобов'язаннями в іноземній валюті до Ca з Caa1.

Згідно з повідомленням, кредитний рейтинг за депозитами в іноземній валюті залишився на колишньому рівні - Саа2, рейтинг фінансової стійкості залишився без змін - Є.

Реклама:

У прес-релізі також зазначається, що рейтингові дії Moody's обумовлені наміром банку "Фінанси та Кредит" рефінансувати єврооблігації на суму 95 млн доларів.

"У зв'язку з динамічними економічними і політичними подіями в Україні, які не завжди носять позитивний характер, ми з розумінням ставимося до обережної оцінки агентств як країни в цілому, так і її фінансових структур", - сказав голова правління банку "Фінанси та Кредит" Володимир Хливнюк.

Як повідомлялося, наприкінці листопада банк "Фінанси та Кредит" запропонував держателям кредитних зобов'язань на 95 млн доларів з терміном обігу до 2014 року провести їх рефінансування.

При цьому за новими LPN банк запропонував зниження процентної ставки до 9,125% з 10,5%, передбачених по цінних паперах які перебувають в обігу.

Банк "Фінанси та кредит" працює на ринку України з 1990 року і входить до групи найбільших банків України. Основними акціонерами банку на 1 січня 2013 були компанії "Асканія" (46,55%) і F&C Realty (49,58%).

У ЗМІ банк називають підконтрольним народному депутату Костянтину Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: