"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія простимулює економіку на 182 мільярда доларів

Четвер, 5 грудня 2013, 19:44

Уряд Японії схвалив стимули на 182 мільярди доларів, щоб допомогти економіці вибратися з дефляції, однак у аналітиків є сумніви щодо дієвості цих заходів.

Про це повідомляє "Reuters".

За інформацією видання, номінальний обсяг програми - 18,6 трильйона ієн (182 мільярди доларів), але ця цифра перебільшена, оскільки стимули включають позики з боку підтримуваних державою кредиторів і видатки місцевих органів влади, які вже були заплановані.

Як наголошується, основну частину коштів складуть 5,5 трильйона ієн у формі витрат, визначених прем'єр-міністром Сіндзо Абе в жовтні для стимулювання економіки напередодні підвищення національного податку з продажів у квітні 2014 року.

Реклама:

Заходи викликали заклопотаність економістів з приводу того, що уряд Японії не відійшов від політики "латання дір" і сьогохвилинних рішень, що, на їх думку, перешкоджає довгостроковому зростанню.

"Учасники ринку хочуть, щоб уряд ще більше сфокусувалася на економічній політиці", - сказав старший економіст Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Хіросі Міядзакі.

За його словами, деякі з цих заходів, такі як відновлення після землетрусу, вже були заплановані, і не є економічною стратегією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!