S&P знову може знизити рейтинг України

Четвер, 5 грудня 2013, 10:05

Служба кредитних рейтингів Standard&Poor's може знизити суверенний рейтинг України з поточного рівня "B-" у разі подальшого посилення напруженості або ескалації насильства.

Про це заявив агентству Bloomberg аналітик S&P Тревор Каллінен, передає "Інтерфакс-Україна" .

"Все ще зберігається короткий період, протягом якого Україна потенційно може залучити кошти, але чим довше вона з цим тягне, тим більше ймовірність, що нам доведеться знизити рейтинги", - зазначив експерт.

Основним фактором для S&P буде збереження або втрата Україною здатності залучати фінансування. Ступінь впливу протестів на цю здатність може чинити додатковий негативний вплив на рейтинги.

Реклама:

Разом з тим Каллінен вказав, що " поточні події враховані у вже і без того дуже низькому рейтингу України" .

Аналітик очікує ослаблення курсу гривні до долара до 9,5 в 2014 році з приблизно 8,24 гривні.

Нагадаємо, 1 листопада S&P знизило довгостроковий рейтинг України з "B " до "B-" (рівня Греції), підтвердивши при цьому "негативний " прогноз.

Як відомо, напередодні в рейтинговому агентстві Fitch заявили про намір переглянути суверенні рейтинги України найближчим часом.

Експертів Fitch тривожить ситуація із зовнішнім фінансуванням України, бюджетним дефіцитом і зростанням державного боргу.

За даними Міністерства фінансів, сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України у вересні виріс на 0,709 мільярда доларів, або на 1,04%, - до 69,06 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: