"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft випустила облігації на 8 мільярдів доларів

Четвер, 5 грудня 2013, 09:01

Microsoft продала рекордну емісію корпоративних облігацій на 8 млрд доларів.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Як повідомляється, випущені були боргові папери як у доларах, так і в євро . Для софтверного гіганта це найбільший за останні 10 років облігаційний займ.

Згідно з даними порталу Dealogic, Microsoft випустила доларових облігацій на 3,25 млрд доларів і паперів в євро на 3,5 млрд євро (4,75 млрд доларів).

Реклама:

Значна частина даної облігаційної позики орієнтована на закордонних покупців, особливо на європейських.

Інвестори кажуть, що багато американських компаній зараз намагаються диверсифікувати джерела позик, так як банківські кредити стають дорогими і компанії, у міру своїх можливостей, проводять випуск боргових інструментів за більш привабливими для себе ставками.

За даними Dealogic, всього цього року за межами Європи були випущені облігації на 90,1 млрд доларів, що більш ніж удвічі перевищує показник 2012 року. У Microsoft зараз зберігається кредитний рейтинг на рівні ААА, що дозволяє випускати облігації під низькі коефіцієнти . 

Спред за бондами Microsoft становить 0,35 пп від рівня американських державних облігацій за 5-річними паперами, 0,90 пп по 10-річним бондам і 1,05 по 30-річним. У євро компанія випустила 8-річні бонди по 2,125% і 15-річні євробонди під 3,125%.

Ведучими книги заявок на облігації Microsoft стали банки Barclays, HSBC, JP Morgan Chase і Wells Fargo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: