Королевська каже, що борги по зарплаті скоротилися на 10%

Середа, 4 грудня 2013, 20:04

Починаючи з березня, заборгованість із заробітної плати в Україні скоротилася на 111,8 мільйона гривень або на 10%.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

За словами міністра, скоротилася також кількість підприємств, які мали таку заборгованість: на сьогодні їх на 571 менше, ніж на початок року.

Водночас, за словами Королевської, існує багато питань, які потребують якнайшвидшого реагування. Одне з них - стан погашення заборгованості на підприємствах, які підпорядковані центральним органам виконавчої влади.

Реклама:

"За даними щотижневого моніторингу, сума заборгованості із заробітної плати на державних підприємствах станом на 2 грудня цього року становила 428,6 млн гривень. При цьому у порівнянні з початком року сума боргу зменшилася на 31,4 млн гривень або на 7,3%", - сказала вона.

Як зазначила Королевська, найбільші суми заборгованості на підприємствах Державного концерну "Укроборонпром", Фонду держмайна, Мінпромполітики, Міненерговугілля, Мінінфраструктури та ще 10 центральних органів виконавчої влади.

"Заборгованість із заробітної плати цих підприємств на зазначену дату складає 99,2% від загальної суми заборгованості підприємств центральних органів виконавчої влади", - сказала міністр.

На завершення наради Королевська наголосила на необхідності активізувати роботу з погашення заборгованості із заробітної плати, що передбачено відповідними завданнями прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: