"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італійці модернізують завод Ахметова за 220 мільйонів доларів

Середа, 4 грудня 2013, 15:52

Метінвест підписав договір з італійською компанією Termokimik Corporation, виробником обладнання у сфері охорони навколишнього середовища, на проведення базового інжинірингу в рамках модернізації аглофабрики ММК імені Ілліча.

Про це повідомляє прес-служба Метінвеста.

За інформацією прес-служби, загальні інвестиції в проект складуть близько 220 млн доларів.

Як наголошується, проект реконструкції системи газоочистки аглофабрики ММК імені Ілліча передбачає заміну існуючого обладнання на сучасне, що дозволяє максимально очищати гази від пилу.

Реклама:

Також на комбінаті будуть побудовані установки очищення агломераційних газів від оксидів сірки. На першому етапі планується виконати базовий інжиніринг та проектування, а з 2015 року - почати виготовлення і монтаж устаткування.

"Завершення повного циклу реконструкції заплановано на 2020 рік. Після реалізації проекту аглофабріка досягне кращих міжнародних екологічних стандартів за рівнем очищення викидів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, викиди пилу та оксидів сірки від зони спікання скоротяться на 85% і 30% відповідно, а викиди пилу від зони охолодження - на 90%.

Акціонерами Групи Метінвест є Група СКМ (71,25 % акцій), що належить українському бізнесмену і народному депутату Ринату Ахметову, Група компаній СМАРТ (23,75% акцій), засновник Новинський Вадим і компанія Clarendale Limited (5%), бенефіціар Бойко Володимир.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: