"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ємен став 160-м членом СОТ

Середа, 4 грудня 2013, 15:31

Ємен став у середу 160-м членом Світової організації після підписання відповідного протоколу в ході дев'ятої міністерської конференції яка проходить на індонезійському острові Балі.

Про це повідомляють "РИА Новости".

"Кожне приєднання наближає нашу організацію до її головної мети - універсальності", - заявив на церемонії генеральний секретар СОТ Роберто Азеведо.

"Ваше приєднання також прискорить проведення далекосяжних внутрішніх реформ, які здійснювалися впродовж останніх 13 років", - додав він.

Реклама:

Як наголошується, Ємен подав заявку на приєднання до СОТ в квітні 2000 року і почав формальні переговори з цього питання дев'ять років тому.

Як повідомлялося, за останні два роки до СОТ приєдналися, крім Ємену, шість нових членів: Російська Федерація, Вануату, Лаос, Самоа, Таджикистан і Чорногорія.

Однак, незважаючи на розширення, СОТ, створена 1 січня 1995 з метою лібералізації міжнародної торгівлі і регулювання торгово-політичних відносин, переживає зараз не найкращі дні.

Спроби домогтися прогресу в рамках Дохійського раунду торгових переговорів, який триває вже більше 12 років, поки не мали успіху.

Запропонований на нинішній зустрічі набагато скромніший Балійскій пакет домовленостей також вже зустрів опір низки країн-членів СОТ, зокрема, Індії.

Тим часом, всі рішення організації традиційно приймаються тільки на умовах консенсусу всіх учасників зустрічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!