"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держспоживінспекція оштрафувала "Фокстрот" на 401 мільйон

Середа, 4 грудня 2013, 13:59

Держспоживінспекція оштрафувала мережу магазинів "Фокстрот" в Одеській області на 401 млн гривень.

Про це на прес-конференції повідомила начальник Державної інспекції з питань захисту прав споживачів в Одеській області Людмила Варавва, пише "УНІАН".

За її словами, посадові особи інспекції в листопаді провели позапланові перевірки у 13 магазинах "Фокстрот", в кожному зафіксували порушення.

"Оглянуто 295 одиниць продукції: велика побутова техніка, невелика побутова техніка та інша продукція - всього на 836,18 тис гривень" , - сказала Варавва.

Реклама:

За її словами, в 2013 році було зафіксовано 141 звернення громадян (на 18% більше, ніж у 2013) з питань якості складнопобутової техніки.

Перевірки, як стверджує Варавва, проводилися на підставі завдання Держспоживінспекції України. Завдання дано після звернення в столичне відомство одного з депутатів ВР щодо продажу контрафактної та несертифікованої продукції.

"Причиною звернення послужило ПП, яке відбулося в Київській області. Там через несправності сталося коротке замикання в холодильнику Samsung. На щастя, ніхто не постраждав, але сім'я залишилася без даху над головою. Туди навіть приїхали представники компанії Samsung, щоб особисто розібратися в інциденті", - сказала Варавва.

У ході перевірки встановлено, що в магазинах реалізується електрична побутова техніка без Національного знака відповідності, який свідчить про безпеку товарів для життя, здоров'я та майна споживачів і навколишнього природного середовища.

Зокрема, виявлено 74 одиниці такої техніки вартістю 76,94 тис гривень. Крім того, продається продукція без необхідної та достовірної інформації про дату виготовлення продукції та марки виробника - 243 одиниці на 740,8 тис гривень. До адміністративної відповідальності притягнуто 13 осіб.

"Всього було застосовано штрафних санкцій на суму 401 млн гривень", - сказала Варавва.

Вона додала, що при проведенні перевірок адміністрація магазинів всіляко перешкоджала посадовим особам Держспоживінспекції, відмовляючись надавати відповідну інформацію та документи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: