Азаров розраховує ще на 11 мільйонів від ЄС

Середа, 4 грудня 2013, 12:00

Україна планує залучити додатково 11 млн євро у Європейського cоюзу на реалізацію стратегій регіонального та місцевого розвитку.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи ранкове засідання Кабміну.

"4 грудня буде схвалено додаткову угоду між урядом України та Європейським союзом, яка дозволить збільшити на 11 млн євро обсяг фінансування проектів, відібраних на конкурсній основі в рамках реалізації стратегій регіонального та місцевого розвитку", - сказав Азаров.

Крім того, за його словами, на засіданні Кабмін також має намір розглянути соціальні питання та питання охорони здоров'я, молодіжної, інвестиційної політики, зовнішньоекономічних відносин та екології.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Арбузов підкреслив , що їм необхідно до 10 млрд євро кредитних коштів.

"Приблизно у вересні я подавав розрахунки. Нам достатньо було 3-5 млрд євро, які б дали можливість нас підтримати, щоб запустити модернізацію. Криза посилилася, потрібно знову зробити розрахунки і вийти на якусь суму, але це не 160 млрд євро, це може бути 10 млрд євро. І то ми просили кредитні лінії: коли прийде час, ми повернемо", - заявив він.

Як відомо, минулого тижня президент Віктор Янукович оцінив ці витрати в 160 млрд євро, заявивши, що для реалізації угоди України необхідно отримувати від ЄС фінансову допомогу не менше 20 млрд євро на рік. Ці розрахунки підготували в Інституті економіки та прогнозування Національної академії наук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: