"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Темник просить 3 мільярди на доступне житло

Середа, 4 грудня 2013, 11:08

Мінрегіон пропонує в 2014 році направити на реалізацію держпрограм щодо забезпечення громадян доступним житлом 3 млрд гривень.

Про це повідомляється на сайті міністерства, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку міністра Геннадія Темника, ці кошти дозволять забезпечити житлом 16,6 тис сімей та додатково залучити понад 2 млрд гривень кредитних ресурсів банків і власних коштів громадян.

Згідно з повідомленням, збільшити обсяги житлового будівництва в міністерстві планують за рахунок забудови перспективних земельних ділянок та відновлення робіт на незавершених об'єктах будівництва.

Реклама:

Таких до початку 2013 року було більше 3,5 тис. Нині активні будівельні роботи вдалося відновити на 1,3 тис "недобудов".

"Наступного року "Київміськбуд" планує передати для участі в програмах не менше півтисячі квартир. Глава правління "Київміськбуду" Ігор Кушнір неодноразово підкреслював, що за наявності попиту з боку населення на "доступні метри" компанія готова збільшити кількість наданих квартир", - зазначив Темник.

Як повідомлялося, підтримкою держави для придбання житла в рамках реалізованих держфондом сприяння молодіжному житловому будівництву держпрограм з початку 2013 року, скористалися 3 тис сімей в Україні.

Нагадаємо, Кабмін у 2013 році неодноразово перерозподіляв кошти між п'ятьма реалізованими в країні держпрограмами доступного житла, збільшуючи фінансування деяких з них за рахунок коштів, передбачених держбюджетом-2013 на держпрограму "Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов" до рівня 3% річних.

Обсяги фінансування зазначеної держпрограми, зокрема станом на 23 жовтня, скорочені в цілому на 235 млн гривень, тоді як спочатку держбюджетом на 2013 рік її фінансування передбачалося на рівні 300 млн гривень, що разом з тим в 3,3 рази менше запланованої на 2012 рік суми в 1 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: