"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З 1 січня ціни на газ для промспоживачів знизять на 10%

Понеділок, 30 грудня 2013, 15:30

НКРЕ у зв'язку зі зниженням ціни на імпортований з Росії газ на третину до рівня 268,5 доларів за тисячу кубометрів, прийняла рішення знизити з 1 січня 2014 року гранична ціну на газ для промислових споживачів на 10% - до 3113 гривень за тисячу кубометрів і для державних установ - на 29%, до 2448 гривень за тисячу кубометрів.

ідповідне рішення комісія прийняла в понеділок, 30 грудня, на відкритому засіданні, передає "УНІАН".

Раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості видало НКРЕ відповідні цінові рекомендації, закріплені в проекті постанови уряду, підготовленому Міненерговугілля 26 грудня.

Нагадаємо, 17 грудня під час зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна в Москві в рамках засідання українсько-російської міждержавної комісії була досягнута домовленість, що Росія знизить ціну газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів з 400 доларів за тисячу кубометрів ( середньорічна ціна на російський газ в 2013 році ) .

Реклама:

У той же час глава уряду Микола Азаров зазначав, що Україна не буде змінювати свою політику, спрямовану на зменшення споживання імпортного газу і підвищення своєї енергоефективності у зв'язку зі зниженням Росією ціни на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!