"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple купив стартап Topsy, який аналізує дані Twitter

Вівторок, 3 грудня 2013, 14:45

Apple Inc купила стартап Topsy, який спеціалізується на пошуку та аналізі в соціальних мережах.

Про це пише Reuters з посиланням на Wall Street Journal.

Apple підтвердила покупку, але не пояснила, навіщо вона купила компанію, яка аналізує дані Twitter і дозволяє визначити поточні настрої з різних тем.

Wall Street Journal, який повідомив про угоду раніше з посиланням на джерела, написав, що Apple заплатила більше 200 мільйонів доларів.

Реклама:

"Apple купує більш дрібні технологічні компанії час від часу, і в цілому ми не обговорюємо наші цілі або плани", - сказала представник компанії Крістін Хуге.

Topsy не відповіла на прохання про коментарі.

Деякі експерти думают , що Apple, яка намагається поліпшити свої смартфони iPhone, планшети iPad та комп'ютери Macintosh на тлі високої конкуренції, хоче вдосконалити користувальницьке ПЗ.

"З точки зору використання (Topsy), вони можуть використовувати його для магазину додатків і iTunes", - сказала аналітик Gartner Кароліна Міланесі, додавши, що Topsy може зокрема поліпшити систему рекомендацій для користувачів.

"Що стосується додатків, то тут по-справжньому складно знайти хороші рекомендації. Дуже складно побачити, що люди використовують і чому" , - додала вона.

Topsy зі штаб-квартирою в Сан-Франциско - один з партнерів Twitter, який має прямий доступ до мільярдів твітів за кілька років.

Стартап проіндексував твіт, щоб зробити швидкий і легкий пошук по всій базі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!