"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров каже, що ЄС погодився розглянути питання фіндопомоги Україні

Вівторок, 3 грудня 2013, 13:11

Європейський cоюз згоден розглянути питання фінансових компенсацій Києву.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в ході пленарного засідання парламенту у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вчора у моїй присутності президент мав тривалу телефонну розмова з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. Ми домовилися, що ми продовжимо переговори про умови укладення Угоди про асоціацію та про ЗВТ. І ЄК, ЄС згодні розглянути питання про фінансові компенсації Україні", - сказав він.

Він зазначив, що українська делегація вирушить на відповідні переговори наступного тижня.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Арбузов підкреслив , що їм необхідно до 10 млрд євро кредитних коштів.

"Приблизно у вересні я подавав розрахунки. Нам достатньо було 3-5 млрд євро, які б дали можливість нас підтримати, щоб запустити модернізацію. Криза посилилася, потрібно знову зробити розрахунки і вийти на якусь суму, але це не 160 млрд євро, це може бути 10 млрд євро. І то ми просили кредитні лінії: коли прийде час, ми повернемо", - заявив він.

Як відомо, минулого тижня президент Віктор Янукович оцінив ці витрати в 160 млрд євро, заявивши, що для реалізації угоди України необхідно отримувати від ЄС фінансову допомогу не менше 20 млрд євро на рік. Ці розрахунки підготували в Інституті економіки та прогнозування Національної академії наук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: