Олігархи передають телеканали під контроль Януковича та його сина - ЗМІ

Субота, 28 грудня 2013, 11:36

Українські олігархи передають свої телеканали під жорсткий контроль команді, сформованій президентом і його старшим сином.

Про це у своїй статті пише головредактор "Дзеркала тижня. Україна" Юлія Мостова, посилаючись на власні джерела.

Як пише автор, президент Віктор Янукович звинуватив у зраді власників центральних телеканалів, оскільки підконтрольні їм ЗМІ об'єктивно висвітлювали події Евромайдана. Олігархи передають власні телеканали під контроль команді Януковича і його старшого сина.

За даними джерел видання нагорі піраміди - Олександр Гурбич, перевірений з часів донецького губернаторства кадр, що замикається безпосередньо на Олександрі Януковича. Під ним - Юрій Чмирь, новопризначений заступник глави АП, покликаний курувати вироблення і розгін сигналу в ЗМІ. Йому на допомогу - Михайло Погребинський, Ганна Герман та Роман Костриця.

Реклама:

"Паралельно відновлюється і російська гілка на дереві виборчої кампанії: у грі - Владислав Сурков і, зрозуміло, автор плаката про три сорти України - Володимир Грановський, розім'яти інтелектуальні м'язи в спільній роботі з Глаз'євим. Ще трохи організаційних зусиль, необхідних для налагодження ланцюга проходження сигналу - і медійний асфальтоукладальник рушить з місця. Тисячі газет, радіостанцій, сайтів, каналів покриють корою інформаційний простір", - пише автор Мостова.

"Зрозуміло, найбільш вільним залишиться Інтернет, з якого, за даними соціологів, інформацію отримують 35% громадян країни. Але при цьому не будемо забувати про те, що 93% все ще продовжують її отримувати з телевізора. А крім того, влада перейшла грань: на потік поставлені такі методи, як злом електронних поштових скриньок; несанкціоноване судом аудіо-та відеостеження; фейкові повідомлення; атаки на сайти тощо", - йдеться у статті.

Як повідомлялось. нещодавно директор "Національних інформаційних систем" (НІС) Назім Бедіров, виконавчий директор Лаврентій Малазонія та Ігор Шувалов, яких пов'язують з Сергієм Льовочкіним, вирішили припинити співпрацю з телеканалом "Інтер".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: