Обама підписав бюджет на два роки

П'ятниця, 27 грудня 2013, 20:10

Президент США Барак Обама підписав проект федерального бюджету, який дозволить у наступні два роки витратити на 63 мільярди доларів більше, ніж планувалося раніше.

Про це пишуть "Вести.ru".

Згідно угоди автоматичне скорочення витрат, відоме як секвестр, скоротиться приблизно на 40 млрд доларів у бюджеті на 2014 року і на 20 млрд доларів в 2015 році. Витрати в поточному фінансовому році складуть 1,01 трлн доларів. При цьому в попередньому фінансовому році витрати становили 967 млрд доларів.

Видання нагадує, що бюджет є частиною плану, згідно з яким дефіцит бюджету має скоротитися на 23 млрд доларів протягом десяти років.

Реклама:

Примітно, що в рамках нового бюджету доходи зростуть на 85 млрд доларів завдяки підвищенню зборів з авіапасажирів, деякого скорочення фінансування в рамках Medicare і зниження пільг для військових пенсіонерів і держслужбовців.

Хоча бюджет фактично прийнятий, чиновники ще мають домовитися про підвищення держборгу. За прогнозом Мінфіну США, верхня планка повинна бути підвищена в лютому або на початку березня, для того щоб уникнути дефолту. Хоча економісти і аналітики вважають, що в реальності у Мінфіну буде додатковий час.

Проте голова бюджетного комітету палати представників республіканець Пол Райан заявив, що в січні республіканці вимагатимуть від демократів поступок при підвищенні ліміту державного боргу в обмін на більш значне скорочення державних витрат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!