Власник Kernel зберіг місце в десятці мільярдерів Варшавської біржі

П'ятниця, 27 грудня 2013, 19:37

Власник одного з найбільших в Україні агрохолдингів, Kernel, Андрій Веревський зберіг місце в десятці мільярдерів Варшавської фондової біржі, незважаючи на падіння котирувань його компанії в поточному році майже вдвічі.

Про це йдеться в рейтингу польського видання Puls Biznesu, який має УНІАН.

Згідно з рейтингом, 39-річний Веревський зайняв десяте місце з активами на польському фондовому ринку в 1,16 млрд злотих, або майже 390 млн доларів за поточним курсом.

У торішньому рейтингу підприємець зайняв сьоме місце при оцінці його активів в 2,08 млрд злотих, що на 4% більше, ніж у 2011 році.

Реклама:

Kernel, який є найбільшою компанією з України на Варшавській біржі і входить до числа "блакитних фішок", на останньому закритті ВФБ коштував трохи більше 1 млрд доларів, що на більш ніж 40% нижче показників кінця 2012 року.

Веревський контролює 38,7% акцій компанії Kernel, яка дебютувала на Варшавській біржі восени 2007 року.

Минулого тижня акції компанії досягли свого найнижчого значення з літа 2009 року на рівні близько 36 злотих за штуку, що на 46% менше ціни останнього дня торгів минулого року.

У трійку найбагатших підприємців, які володіють активами на польському фондовому ринку, увійшли два польських бізнесмена, що працюють також в Україні: перше місце зайняв Міхал Соловов з активами майже в 7 млрд злотих, а друге - Лешек Чарнецький з 5,6 млрд злотих.

Як повідомлялося, в 2013 фінансовому році Kernel скоротив чистий прибуток на 46% до 111 млн доларів на тлі 35% зростання виручки до 2,8 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!