"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна відклала на рік зниження ПДВ

П'ятниця, 27 грудня 2013, 18:15

Віктор Янукович підписав закон про зниження ставки податку на прибуток на 2014 рік з 19% до 18% замість раніше передбачених Податковим кодексом 16% і перенесення на 2015 рік зниження ставки ПДВ з нинішніх 20% до 17%.

Відповідний закон "Про внесення змін до Податкового кодексу про ставки окремих податків і податкових пільг" Верховна рада ухвалила 19 грудня.

Він передбачає подальше зниження ставки податку на прибуток на 1 пункт у 2015 і 2016 роках, таким чином, ставка в 16% почне діяти з 2016 року.

Відповідно до ухваленого закону, ставки акцизного податку на спирт та інші алкогольні напої будуть підвищені в 2014 році на 14% з 1 числа третього місяця, наступного за місяцем опублікування закону.

Реклама:

Документ продовжує на два роки звільнення від ПДВ операцій з металобрухтом, необробленими шкурами, макулатурою і деревиною, скасовує пільги з ввезення на митну територію природного газу і вдвічі збільшує ставку збору за спеціальне використання лісових ресурсів.

Крім того, ухвалений закон забороняє зараховувати збиток від операцій з цінними паперами, сформований на 1 січня 2014 року, на зменшення фінрезультату від операцій з цінними паперами в 2014 році. За оцінками уряду, це повинно принести додатково 3 млрд гривень.

Документ також припиняє пільгове оподаткування спирту технічного, що використовується у хімічній промисловості як сировина для виробництва продуктів органічного синтезу, що містить у своєму складі до 0,1% залишкового етанолу, встановивши, таким чином, єдину ставку для важких дистилятів.

"Цей законопроект загалом дає державному бюджету плюс близько 35 млрд гривеень", - наголосив під час його ухвалення голова профільного комітету Віталій Хомутиннік.

Водночас уряд і президент уже заявили про необхідність доопрацювати ухвалений закон. Зокрема, заплановано продовжити чинне до 1 січня 2014 року звільнення від ПДВ операцій із зерновими та щодо імпорту газу.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!