Янукович доручив вирішити питання зниження ціни на газ до 30 грудня

П'ятниця, 27 грудня 2013, 15:16

Віктор Янукович підписав доручення про забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України в 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Документ підписаний з метою підвищення ефективності функціонування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України", - йдеться в повідомленні.

Глава держави доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову забезпечити опрацювання цього питання і прийняти відповідні рішення до 30 грудня.

Реклама:

Згідно з документом, віце-прем'єр-міністру Юрію Бойко і міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому доручено до 31 січня 2014 вжити невідкладних заходів щодо посилення з урахуванням світового досвіду гарантій забезпечення прозорості діяльності НАК "Нафтогаз України", зокрема з урахуванням вимог ініціативи прозорості видобувних галузей.

Президент також доручив Ставицькому забезпечити до 31 січня 2014 проведення аналізу технічного стану ПАТ "Укртрансгаз", наявних обсягів закачаного в такі сховища природного газу, а також балансу надходження та розподілу газу НАК "Нафтогаз України" за 2010-2013 роки, проведення аудиту "Нафтогазу" за 2010-2013 роки відповідно до міжнародних стандартів.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на брифінгу для преси заявив, що у наступному році ціни на газ будуть знижуватися для підприємств бюджетної сфери та промисловості, а не для населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: