"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка візьмуться за доходи громадян понад 120 мінімальних зарплат

П'ятниця, 27 грудня 2013, 14:52

Міндоходів пропонує ввести загальнообов'язкове декларування доходів для громадян з річним доходом більше 120 мінімальних зарплат.

Про це йдеться в оприлюдненій концепції Міндоходів.

Міністерство пропонує встановити критеріями для декларування: рівень річного доходу або фінансових зобов'язань понад 120 мінімальних зарплат (з 1 січня 2014 року - 156, тис гривень) або вартість майна більше 1200 мінімальних зарплат (з 1 січня - 1,561 млн гривень).

Згідно із концепцією декларувати дохід не потрібно при наявності квартири площею до 120 кв. метрів, будинки площею до 250 кв. метрів, транспортного засобу об'ємом двигуна до 2 500 куб. сантиметрів, судна довжиною до 7,5 мм, земельної ділянки (у селах - до 0,25 га, в селищах - до 0,15 га, в містах - до 0,1 га, для індивідуального дачного будівництва - до 0,1 га, для ведення садівництва - до 0,12 га).

Реклама:

Для громадян, які подаватимуть декларацію передбачено надання ще й разової форми - заяви про майно, засоби і фінансові зобов'язання на початок звітного періоду.

Разова форма подається один раз - у перший рік декларування і не передбачає сплату будь-яких податків.

У разі ненадання разової форми наявні на початок звітного періоду майно, кошти та фінансові зобов'язання не враховуються надалі при зіставленні доходів і витратах.

Передбачається, що як тільки загальнообов'язкове декларування доходів буде введено з початку року, фізособи повинні до кінця календарного року оцінити свій дохід і майно та прийняти рішення про необхідність декларування.

До травня наступного року громадянину потрібно буде подати до Міндоходів податкову декларацію та разову форму, при цьому в наступні роки подавати вже потрібно буде тільки податкову декларацію.

Міндоходів винесло дану концепцію на публічне обговорення і пропонує громадськості приєднатися до розробки концептуальної основи та елементів системи декларування доходів.

Нагадаємо, міністр доходів і зборів Олександр Клименко прогнозував винесення законопроекту про загальнообов'язкове декларування доходів громадян на обговорення до 2014 року.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!