"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров: Росія не зможе шантажувати достроковим поверненням грошей

П'ятниця, 27 грудня 2013, 13:48

Прем'єр Микола Азаров спростовує заяву першого віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова про те, що Росія зможе вимагати погашення боргу України, якщо ситуація цього потребуватиме.

Про це Азаров заявив, відповідаючи на запитання під час інтерв'ю декільком телеканалам.

"Домовленості двох президентів і ті умови, на яких ми підписали кредит,  не передбачають ніяких дострокових повернень і погашень, про які ви поставили запитання. Тому не буде цього. Ми будемо використовувати цей кредит так, як вважаємо за потрібне", - сказав Азаров.

"Але цю заяву ми, безумовно, взяли до уваги, відповідно відреагували, вже й переговорили з Ігорем Івановичем. Не зовсім його правильно витлумачили, як у нас написано", - додав він.

Реклама:

"Він буде виконувати ту програму, яку затвердив президент Росії і підтвердив прем'єр Росії", - додав Азаров.

Азаров також розповів про розмову з Володимиром Путіним.

"Нещодавно на зустрічі він мені розповів…, що всі радники, міністри були проти надання Україні кредиту. Якби я був на їхньому місці, чисто з фінансово-економічних міркувань, я б був проти теж", - сказав він.

"Тому що кредит наданий Україні на винятково вигідних умовах. У тих, жортских економічних умовах, у яких ми перебували, коли західні інвестори з нас мотузки сукали й пропонували немислимі відсотки прибутковості, Росія запропонувала нам 5%", - додав Азаров ы зазначив, що такий кредит допоміг йому "урятувати ситуацію".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: