Людина Колеснікова замовила "Першій паливній" керосину на 580 мільйонів

П'ятниця, 27 грудня 2013, 11:18

КП "Міжнародний аеропорт Донецьк" за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "Перша Паливна компанія" на постачання 40 тис тонн палива для реактивних двигунів на суму 580 мільйонів гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, "Першу паливну компанію" заснував фонд "Альтана інвестмент менеджмент" з групи Анатолія Амеліна, бізнес-партнера Олександра Януковича по фірмі "Столичний стиль".

"Згодом "ППК" було перереєстровано на донеччанина В’ячеслава Момота. Незмінним директором фірми є колишній виконуючий обов'язки голови правління ВАТ "Полтавагаз" Павло Явтушенко", - пише видання.

Реклама:

"Перша паливна компанія" почала вигравати державні тендери у грудні 2012 року і з того часу фірма отримала підряди на 3,80 млрд грн. Основними замовниками палива "ППК" були "Укрзалізниця", Донецький аеропорт та "Укрпошта".

Донецький аеропорт минулого року замовляв паливо також у "Першої паливної" та "Контакт-К", розділивши між ними навпіл підряд на 593,60 млн гривень.

Тоді паливо було закуплено по 14,84 гривень за тонну. Це були перші підряди цих фірм від донецького аеропорту, який напередодні тендеру 2012 року очолив Кирило Осипов.

До цього призначення Осипов очолював українське представництво "Кларентко інвестментс лімітед". Ця фірма у 2011 році за 5,2 млн доларів консультувала аеропорти Львова, Києва і Донецька на предмет підготовки до Євро-2012. Цю фірму аеропортам на безальтернативній основі пропонувало Нацгентство з питань Євро-2012, яке курував віце-премєр Борис Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!