Азаров дозволив Козаку взяти 1,7 мільярда для реконструкції аеродрому "Одеса"

П'ятниця, 27 грудня 2013, 09:57

Мінінфраструктури залучить кредит на 1,676 млрд гривень під держгарантіі для реалізації проекту розвитку "Реконструкція, будівництво аеродромного комплексу КП "Міжнародний аеропорт Одеса".

Про це йдеться в постанові Кабміну від 18 грудня.

Згідно з постановою, гарантії будуть надані в поточному році, а виконавцем проекту затверджено держпідприємство "Дирекція з будівництва міжнародного аеропорту "Одеса"..

"Загальна вартість проекту реконструкції злітно-посадкової смуги довжиною 2800м, перону та руліжних доріжок - 1,68 млрд гривень, з яких КП "Міжнародний аеропорт Одеса" надасть менше 4 млн гривень. Передбачається, що проект буде здійснений протягом 26 місяців", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Постанова передбачає, що перші два роки кредит буде погашатися і повертатися повністю за рахунок коштів держбюджету, а в наступні роки 25% цих витрат візьме на себе держпідприємство "Дирекція з будівництва міжнародного аеропорту "Одеса", яка зобов'язана відкрити рахунок для реалізації проекту в банку-кредиторі, назва якого не вказується.

Основні споруди аеропорту "Одеса" зведені в 1960-1961 роках. У 1982 році побудовано вантажний термінал.

Підприємство забезпечує польоти повітряних суден близько 20 вітчизняних і зарубіжних авіакомпаній в 60 країн світу. За частотою та кількістю вильотів Одеський аеропорт займає 2-е місце в Україні після міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Реконструкція аеропортів Одеси та Дніпропетровська запланована в рамках Держпрограми підготовки до Євробаскет-2015.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!