Білорусія випустить єврооблігації на 800 мільйонів доларів

Четвер, 26 грудня 2013, 16:26

Білорусія розраховує приступити до випуску єврооблігацій у травні або у вересні-жовтні 2014 року.

Про це повідомив у четвер перший заступник міністра фінансів Володимир Амарін в ході онлайн-конференції, передає ИТАР-ТАСС.

За його словами, платежі Білорусії за зовнішнім держборгом в 2014 році складуть 3,2 млрд доларів. Для здійснення цих платежів мінфін Білорусії планує залучати як зовнішні, так і внутрішні позики в іноземній валюті.

"Зокрема, на зовнішньому ринку збираємося залучити близько 800 млн доларів. Для цього мають намір вийти на ринок з черговим випуском єврооблігацій", - сказав заступник міністра.

Реклама:

"Зараз вже визначені організатори випуску євробондів на 2014 рік. Це Ощадбанк Росії і ВТБ. На якій біржі єврооблігації будуть розміщені, буде вирішуватися пізніше", - сказав він.

За словами Амарін, при розміщенні єврооблігацій "ми будемо прагнути до того, щоб були збережені умови, на яких вони торгуються зараз".

Так, повідомив Амарін, прибутковість по п'ятирічних євробондів складає 8,5% річних, по семирічним - 8,75%.

Як зазначив представник мінфіну, також у новому році буде продовжена робота по залученню на внутрішньому ринку коштів фізичних та юридичних осіб, передусім банків.

Крім того, зазначив Амарін, тривають переговори з китайською стороною щодо залучення кредитних коштів на інвестиційні цілі, в тому числі для реалізації імпортозамінних і експортоорієнтованих проектів.

"Багато з таких проектів вже реалізовуються в енергетиці, в дорожньому будівництві. Зараз активно триває робота з китайськими банками, насамперед з Ексімбанком Китаю, Банком розвитку Китаю", - сказав Амарін.

За його словами, в 2013 році в цю роботу був включений ще один китайський банк, з яким Мінськ починає реалізацію одного з проектів щодо фінансування об'єктів в енергетиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: