"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров виділить 2,6 мільярда на розвиток Придунав'я

Четвер, 26 грудня 2013, 13:17

Кабмін має намір виділити 2,612 млрд гривень бюджетних коштів на розвиток Придунав'я до 2018 року.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну "Про затвердження Концепції Державної цільової регіональної програми розвитку Українського Придунав'я на 2014-2017 роки".

Згідно з розпорядженням, уряд планує направити на розвиток даного регіону всього 5,112 млрд гривень, зокрема 2,612 млрд гривень - з Держбюджету, 0,175 млрд гривень - з місцевих бюджетів і 2,325 млрд гривень - з інших джерел.

Реалізація програми передбачає реалізацію проекту "Створення глибоководного судноплавного шляху р Дунай-Чорне море на українській ділянці дельти. Повний розвиток", будівництво поромних комплексів Ізмаїл (Одеська обл) - Тульча (Румунія) та с.Орловка (Одеська обл) - М.Ісакча (Румунія).

Реклама:

Також програмою передбачається облаштування каналів, що з'єднують придунайські водосховища з річкою Дунай, пристроями для затримки риб, проведення рибно-меліоративних робіт на придунайських водоймах Одеської області, а також продовження будівництва Кілійського, Татарбунарського та Суворовського водопроводів із забором води з Дунаю та вирішення інших проблем у транспортній, енергетичній, екологічній сфері та сфері водопостачання.

Термін реалізації програми - 2014-2017 роки.

Як повідомлялося, 4 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про те, що Україна планує залучити додатково 11 млн євро у Європейського союзу на реалізацію стратегій регіонального та місцевого розвитку.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: