"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

VW може обійти GM і стати найбільшим автовиробником в КНР

Четвер, 26 грудня 2013, 10:57

Німецький автовиробник Volswagen AG, ймовірно, продав в 2013 році більше автомобілів в Китаї, ніж його американський конкурент General Motors вперше за дев'ять років.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Продажі обох компаній в КНР в поточному році перевищили заплановані 3 млн, причому Volkswagen оголосив про це 5 грудня, а GM тижнем пізніше.

Продажі Volkswagen за період з січня по листопад цього року перевершили показники GM приблизно на 70 тис. автомобілів.

Реклама:

Таким чином, Volkswagen може повернути собі позиції найбільшого зарубіжного автовиробника в Китаї.

Конкуренція між двома компаніями посилюється, автовиробники планують інвестиції в КНР, сукупний обсяг яких становитиме 36 млрд доларів, незважаючи на те, що багато китайських міст вводять обмеження на користування автомобілями в рамках боротьби із забрудненням навколишнього середовища.

Так, Volkswagen в листопаді оголосив про намір інвестувати 18,2 млрд євро до кінця 2018 року в розвиток своїх китайських операцій. За 11 місяців цього року компанія збільшила продажі на 17% - до 2,96 млн автомобілів, при цьому 80% проданих машин припало на частку бренду Volkswagen.

У наступному році Volkswagen почне продавати в КНР автомобіль Audi A3 і оновлену версію Audi A4 китайської збірки, а також нові моделі Volkswagen Bora і Skoda Octavia.

Тим часом, GM планує вивести на китайських ринок чотири нові моделі автомобілів Chevrolet в наступному році.

Відсутність нових моделей обмежила зростання продажів Chevrolet в цьому році, зазначив глава китайського підрозділу GM Боб Сошія.

У загальній складності продажі автомобілів в КНР, включаючи автобуси та вантажівки, досягли 19,9 млн за 11 місяців 2013 року. Таким чином, Китай цього року може стати першою країною, де буде продано більше 20 млн автомобілів.

Ford , ймовірно, займе третій рядок у списку найбільших іноземних автовиробників в КНР цього року, так як американська компанія обходить Toyota Motor Corp. за обсягом продажів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: