"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Панамці розіграли з Ахметовим ще 410 мільйонів на шахтарях

Четвер, 26 грудня 2013, 09:01

ТОВ "Компанія "Гірничі машини" за результатами тендерів отримало низку підрядів державних вугледобувних підприємств на загальну суму 410,78 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, фірмі замовлено постачання шахтного обладнання та його капремонт.

"Селидіввугілля" уклало з "Гірничими машинами" підряди на 184,94 млн гривень. На деяких тендерах були пропозиції значно дешевші від переможця.

Реклама:

Наприклад, ТОВ "Красноармійський машинобудівний завод" пропонувало провести ремонт устаткування за 22,63 млн гривень. Однак цю заявку відхилили через претензії до наявного дозволу Держгірпромнагляду проводити відповідні роботи. І перемогу було віддано "Гірничим машинам", які отримають за ці роботи удвічі більше - 46,83 млн гривень пише видання.

ДП "Красноармійськвугілля" віддало фірмі підряди на 177,93 млн гривень. Ще 41,92 "Компанія "Гірничі машини" отримає від ДП "Дзержинськвугілля".

Засновником ТОВ "Компанія "Гірничі машини" є панамський офшор "Севард трейдінг інк" (Sevard trading inc.).

Президентом "Севарду" є Татьяна Іцель Салданья Ескобар (Tatiana Itzel Saldaña Escobar). За даними реєстру панамських компаній станом на 2010 р. Салданья була одним з уповноважених директорів ще двох панамських фірм – "Cascado AG" і "Systemo AG". Разом з нею на той момент у списку директорів цих компаній були латвійці Стан Горін та Ерік Ванагельс, найбільш відомі як продавці "вишки Бойка".

Переможець тендерів має таку саму назву як і машинобудівельний холдинг Ріната Ахметова - ПрАТ "Торгова компанія "Гірничі машини". І саме ця фірма Ахметова була єдиним конкурентом панамців на цих тендерах.

Офіційно у групі Ахметова заявляють, що ТОВ "Компанія "Гірничі машини" не має до них стосунку.

"Панамська" компанія "Гірничі машини" почала вигравати державні тендери у 2012 році, отримавши з того часу підряди щонайменше на 1,98 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!