"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі нових легкових автомобілів в Європі знизилися

Середа, 25 грудня 2013, 20:31

Продажі нових легкових автомобілів в країнах Європи в січні-листопаді скоротилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 2,7% - до 11,36 мільйона одиниць.

Про це свідчать дані Європейської асоціації автовиробників, якими володіє УНІАН.

Згідно з даними асоціації, в листопаді поточного року продажі автомобілів зросли порівняно з листопадом минулого року на 1,2% - до 975,281 тисяч одиниць.

За даними асоціації, у січні-листопаді поточного року продажі нових легкових автомобілів у Німеччині скоротилися на 4,9%, у Франції - на 7,1%, в ​​Італії - на 7,7%.

Реклама:

При цьому в Іспанії продажі нових легкових авто за вказаний період зросли на 2,1%, у Великобританії - на 9,9%.

"У результаті число нових реєстрацій легкових автомобілів у Європі за перші одинадцять місяців року скоротилося на 2,8%", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, продажі автомобілів у країнах Європейського Союзу в жовтні зросли другий місяць поспіль вперше з вересня 2011 року, збільшившись в порівнянні з жовтнем минулого року на 4,7% - до 1,005 млн штук.

Продажі нових автомобілів на європейському ринку за перші вісім місяців поточного року досягли мінімального значення за всю історію проведення підрахунків, починаючи з 1990 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: