Google судиться з патентним консорціумом Rockstar

Середа, 25 грудня 2013, 19:50

Великий західний патентний консорціум Rockstar, куди входять такі компанії, як Apple, Microsoft, Sony, BlackBerry і Ericsson, подав позов до суду на Google і виробників Android-пристроїв, так як виявив факти порушення своїх патентів.

Про це пише "CyberSecurity".

За інформацією видання, зараз Google запускає відповідну атаку на Rockstar, вимагаючи, щоб суд захистив компанію від патентного троллінгу.

У скарзі Google йдеться, що "Rockstar не виробляє продуктів і не веде розробок, а замість цього тримає штат інженерів в канадському Онтаріо, які вивчають успішні продукти інших компаній з метою знайти в них що-небудь, що Rockstar може використовувати для вимоги виплат за патенти".

Реклама:

Також інтернет-гігант звинувачує Rockstar в порушенні загальноприйнятих бізнес-практик, так як остання розсилає третім компаніям листи з вимогою відмови від Android, щоб уникнути неприємностей з юридичними розглядами.

Напередодні також стало відомо, що консорціум Rockstar Consortium має намір продати частину патентів, пов'язаних з бездротовими технологіями.

Неназвані джерела кажуть, що Rockstar Consortium вже зараз веде переговори з низкою покупців. Патенти які продавалися в минулому були куплені у збанкрутілої канадської телекомунікаційної компанії Nortel Networks.

Велика їх частина пов'язана з бездротовими технологіями передачі даних, однак технологій, які на сьогодні не знайшли широкого застосування в галузі. При цьому, власники патентів можуть ліцензувати їх іншим користувачам, отримуючи від цього додатковий дохід.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!