Україна накопичила в ПСГ 16,5 мільярда кубометрів газу

Середа, 25 грудня 2013, 18:42

Запаси природного газу в українських підземних сховищах на сьогоднішній день складають близько 16,5 мільярда кубометрів.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький на підсумковій прес-конференції в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він уточнив, що 8 млрд кубометрів газу з цього обсягу - це газ, придбаний за ціною більше 400 доларів за 1 тисячу кубометрів.

У зв'язку з цим, уточнив міністр, незважаючи на зниження з 1 січня 2014 року закупівельної ціни російського газу, граничні ціни на газ для промислових споживачів і бюджетних організацій будуть знижуватися протягом року.

Реклама:

Ставицький нагадав, що Україна в 2014 році розраховує імпортувати 30-33 млрд кубометрів газу. При цьому він не уточнив обсяги, які імпортує "Нафтогаз України" та інші трейдери.

"За нашим енергобалансом нам необхідно буде імпортувати для нашої економіки 30-33 млрд кубометрів. Я кажу загальну цифру. У тому числі мова йде і про хімічної галузі", - сказав міністр.

Він також повідомив, що у компанії Ostchem в даний час сформовані свої запаси природного газу, які знаходяться в ПСГ.

"У Ostchem є необхідний обсяг для своїх хімпідприємств, закачаний в сховища", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що ці обсяги природного газу будуть використані для потреб хімгалузі в першому півріччі 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: