Газ для української промисловості подешевшає лише в кінці 2014 року

Середа, 25 грудня 2013, 17:27

Ціна газу для промислових підприємств України в 2014 році буде знижуватися щокварталу і до кінця року становитиме близько 268,5 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив під час телемосту "Українська промисловість: реалії та перспективи", передає УНІАН.

"Ми прийняли рішення поетапно, раз на квартал, знижувати ціну на газ і вийти в кінці року приблизно на 268,5 доларів за 1 тисячу кубометрів. Такий у нас розрахунок", - сказав прем'єр.

Азаров пояснив, що ціна на газ для промисловців не може бути знижена миттєво, оскільки в підземних сховищах накопичений значний обсяг газу, який закуповувався за старою ціною.

Реклама:

"Ми ж весь минулий рік, особливо восени, закачували газ в ПСГ за старою ціною. Ми накопичили цього газу приблизно 17 млрд кубометрів. Ми його повинні продавати, розбавляючи старий газ за старою ціною з новим газом за меншою ціною", - пояснив глава уряду.

Як повідомлялося, "Газпром" і "Нафтогаз" підписали доповнення до "Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2029-2019 рік" від 19 січня 2009 року.

Підписаний документ дозволяє "Газпрому" поставляти газ на Україну за ціною 268,5 доларів за тисячу кубометрів, тоді як раніше вона становила понад 400 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!