Ціна на транзит російського газу в 2014 році не зміниться - Ставицький

Середа, 25 грудня 2013, 14:04

Україна не розраховує на зміну ставки на транзит російського газу в 2014 році, оскільки чинний тариф уже закладений під взаєморозрахунки з російським газовим монополістом "Газпромом".

Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає УНІАН.

"У нас дійсно проходили переговори, але в даний час питання зниження ставки не стоїть", - сказав Ставицький.

Разом з тим, він не виключив, що перегляд ставки може бути в майбутньому - після 2014 року - у зв'язку із зміною ціни на російський газ.

Реклама:

Як повідомлялося, в проспекті емісії суверенних євробондів, розміщення яких відбулося 23 листопада, повідомлялося, що питання тарифів на транзит російського газу через територію України знаходиться в стадії обговорення між Україною і Росією.

Як зазначалося, Україна пов'язувала необхідність перегляду тарифу на транзит російського газу з введенням "Газпромом" у роботу обхідного газопроводу "Північний потік" і падінням обсягів прокачування палива через українську ГТС.

Так, за підсумками 2012 року транзит російського газу через територію України скоротився до 84,261 млрд кубометрів, що на 19,13% менше показника за 2011 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!