Рибак обіцяє, що Рада ухвалить держбюджет 16 січня

Середа, 25 грудня 2013, 12:36

Рада ухвалить держбюджет 16 січня 2014 року.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Рибак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми дали можливість депутатам до 8 січня внести пропозиції до проекту бюджету. Після 8 січня бюджетний комітет попрацює, і 16-го числа ми маємо ухвалити бюджет повністю, щоб він працював із 1 лютого", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Спікер зазначив, що жодних проблем із виплатою зарплат і соціальної допомоги в січні 2014 року не буде, кошти на це розподілятимуться, як завжди в таких випадках - 1/12 бюджету 2013 року.

Реклама:

"І проблем жодних немає. Це краще, ніж із заплющеними очима приймається бюджет", - наголосив Рибак.

Він додав, що згоден із президентом, який вважає, що держбюджет необхідно розглядати й ухвалювати в грудні. Проте, за словами спікера, проект держбюджету-2014 Кабмін передав до парламенту 19 грудня, і не було часу розглянути його згідно з процедурою.

Рибак нагадав, що не погодився на пропозицію деяких депутатів ставити на голосування проект держбюджету в цілому 19 грудня.

"Я від цього відмовився... це найважливіший документ, і я вніс пропозицію розглядати його за повною процедурою", - наголосив він.

За словами спікера, ухвалення бюджету 2014 року не повинне бути схоже на ухвалення бюджету-2013, унаслідок чого цей документ "відпрацьовувався в ручному режимі".

Рибак зазначив, що "депутати повинні усвідомлено приймати цей бюджет".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!