"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple патентує ЕКГ-сенсор для майбутніх гаджетів

Середа, 25 грудня 2013, 09:48

Компанія Apple одержала патенти на безконтактне управління сенсорним інтерфейсом і вбудовує датчик частоти серцебиття, який може бути використаний для ідентифікації користувача мобільного пристроїв.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на AppleInsider .

Патенти описують систему, що дозволяє визначати, коли палець знаходиться близько до сенсора, але ще не торкнувся контакту.

Варто відзначити, що подібна технологія вже зустрічалася в смартфонах компанії Samsung, зокрема у Galaxy S4.

Реклама:

У патенті Apple також описуються способи застосування цієї технології, зокрема для поліпшення розпізнавання жестів користувача, визначення та блокування випадкових натискань, а також більш точної реакції на торкання екрану при холодній погоді.

Другий патент описує датчик, що дозволяє визначити частоту серцебиття за допомогою металевих частин корпусу мобільного пристрою, що проводять електричний струм, для отримання свідчень.

Згідно з текстом заявки точність, з якою працює сенсор, дозволить ідентифікувати користувача гаджета згідно біометричними показниками. Мета, якої служить дана система, - додатковий бар'єр безпеки для власників iPhone.

Як зазначається, не варто чекати негайного впровадження технології в пристрої, вироблені американською компанією, проте технології, якими цікавиться Apple, можу дозволити припустити ті напрямки, щодо яких рухається відділ R&D Купертинського гіганта.

Якщо двухфакторная біометрична аутентифікація буде впроваджена в продукцію компанії, то можна говорити про новий рівень захисту цифрових пристроїв, де Apple, в разі успіху, вийде в лідери.

Раніше компанія отримала патент на систему розпізнавання осіб, яка також може бути використана для розблокування гаджетів Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!