"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кожен педагог втратить від 6 до 25 тисяч гривень у 2014 році - депутат

Вівторок, 24 грудня 2013, 20:03

Кожен педагог втрачатиме від 6 до 25 тисяч гривень щорічно через маніпуляції уряду з тарифною сіткою в проекті бюджету 2014 року.

Про це зазначається в листах голови парламентського комітету з питань освіти і науки Лілії Гриневич до прем'єр-міністра і голови бюджетного комітету, викладених на її сторінці в "Фейсбуці".

"Проект держбюджету на 2014 рік не передбачає підвищення з 1 січня розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. Освітяни знову недоотримуватимуть від 700 до 2000 грн щомісячно", - пише вона в соціальні мережі.

Фото зі сторінки депутата в Facebook 

Відповідно до проекту бюджету, оклад працівника першого тарифного розряду ЄТС на 1 січня становитиме, як і раніше, 852 грн. До кінця 2014 року передбачається зростання на 5,8%, зокрема, з 1 липня – до 890 грн, з 1 жовтня – до 1011 грн.

Реклама:

Водночас, як відомо, мінімальна зарплата становитиме з 1 січня 1147 грн.

Відповідна різниця між окладом для працівників 1 розряду та мінімальною зарплатою дозволяє Кабміну знижувати виплати робітникам більш високої кваліфікації, тому що їм зарплату розраховують, відштовхуючись не від мінімальної зарплати, а від тарифної ставки.

"Відтак, грошовий розрив між мінімальною заробітною платою і величиною 1 тарифного розряду ЄТС з січня 2014 року становитиме 366 грн, з липня – 360 грн, а з жовтня – 290 грн, що суперечить статті 6 Закону "Про оплату праці", - зазначає в листі до голови бюджетного комітету Гриневич.

"Відповідно до чинного законодавства, тарифна ставка працівника першого розряду встановлюється у розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, а не навпаки", - наголошує депутат.

Лист Гриневич до прем'єр-міністра
Лист до голови бюджетного комітету ВР Євгена Геллера

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!